Informationsblad april 2022

---

Föreningsstämma 23e maj kl 18:00

Årets stämma kommer hållas den 23e maj kl 18:00 i Bergshamraskolans aula. Styrelsen ser fram emot att se dig där! 

Lokalen på Lostigen 2 blir till lägenheter

Arbetet med att omvandla lokalen vid Lostigen 2 pågår för fullt och enligt nuvarande plan förväntar vi oss de nya lägenheterna klara efter sommaren 2022. 

Städdag

Lördagen den 23/4 kl. 10-14 är det städdag. För info se affisch i portarna. Observera att vi kommer rensa i källargångarna, så om du har saker utanför ditt förråd som du vill ha kvar, ta hand om dem annars slängs de. Det behövs containervärdar som ser till att skräpet hamnar rätt (inte så svårt, det är tydligt uppmärkt) och även hjälp vid kaffe och korvgrillning behövs. Hör av dig på trivselgrupp1@gmail.com om du kan ställa upp med det nån timme.

Fikaträff

Torsdagen den 28/4 kl. 14 bjuder trivselgruppen på fika i lokalen under pizzerian. Välkomna!

Plantbytarträff

Söndagen den 8/5 kl. 14-16 ses vi vid flaggstången med eller utan sticklingar/plantor/fröer. Trivselgruppen bjuder på enklare fika. Välkomna! Vid dåligt väder ses vi i lokalen under pizzerian.

Loppis

Lördagen den 21/5 har vi loppis i området. Försäljningen sker utanför portarna. Mer information kommer på Facebooksidan BRFBergshamra och i portarna.

Odlingslåda

Det finns en odlingslåda/pallkrage kvar vid Lostigen 12 att hyra. Kostnaden är 200kr/år. Intresserad? Hör av dig på trivselgrupp1@gmail.com

SBC appen och hemsidan för felanmälningar

När något är trasigt eller fel på, då är det toppen att kunna felanmäla det! Så för saker relaterat till fastighetsskötseln, fel på hus, mark och andra skador skall felanmälas hos SBC. Alltså inte mailas in på styrelsemailen. Det går att felanmäla både via deras app “Vår Brf” eller på hemsidan: https://www.sbc.se/kontakt/felanmalan/

Ökat behov av laddplatser

Då styrelsen märkt ett större behov av parkeringsplatser för elbilar har vi börjat titta på hur vi kan fixa platser fler åt föreningen.

Moloker

Om en sopstation skulle bli full, så kan vi inte ställa påsen med skräp utanför. Då får vi lov att gå till nästa sopstation/molok.

Balkongrenoveringen 

Förfrågningsunderlag har skickats till entreprenörer, anbudssvar skall vara oss tillhanda senast den 6/5. Samtidigt inväntar vi svar på bygglov för renoveringen. Kommunen har begärt in flertalet kompletteringar för detta. Föreningens externa projektledare för denna stora renovering är klar och det blev Dooby.

 

Mobila återvinningsstationen

Måndag den 25e april mellan 16:30 och 19:30 kommer den mobila återvinningsstationen till Ekorrstigen 2 (bakom pizzerian). Där kan du lämna grovavfall, elavfall och farligt avfall.

---