Informationsblad februari 2022

---

Lokalen och inga Covid-restriktioner

I och med att restriktionerna har släpps så är det nu välkommet att bjuda in alla era vänner på fest! Så länge ni inte överskrider brandriskgränsen på 50 personer.

Vårmys och hundar

Trots en vecka med snöstorm så är det inte långt tills våren rullar in och medlemmar vill börja vistas och umgås på våra gemensamma gräsmattor. Styrelsen vill därför påminna om att det inte är tillåtet att rasta våra husdjur på våra gräsmattor.

Bygglov för balkonger

Vi kommer renovera våra balkonger under de kommande åren och styrelsen har precis påbörjat processen med att söka bygglov för det.

Mobila återvinningsstationen

Måndag den 28e februari mellan 16:30 och 19:30 kommer den mobila återvinningsstationen till Ekorrstigen 2 (bakom pizzerian). Där kan du lämna grovavfall, elavfall och farligt avfall.

Moloker

Snart får vi använda våra 4 nya sopstationer (delvis nedgrävda behållare s.k. moloker). Styrelsen tittar just nu över nya avtal för hämtning, så fort det är klart kommer vi kunna använda molokerna. Värt att notera är att molokerna kommer vara olåsta, alltså kommer ingen nyckel behövas för användning.

Lokal till lägenhet

Uppdraget att ombilda lokalen vid Lostigen 2 är påbörjat och utrivning av gammalt ytskikt är klart. Det är HSB som hjälper oss med detta och tanken är att till sommaren ha 3 lägenheter klara.

Parkeringsplatser

Idag är det 34 personer i kö för parkeringsplats. I början av mars kommer ca 10 parkeringsplatser frigöras och erbjudas då arbetet med moloker inte längre uppehåller platser. Utöver dessa 34 personer har även ett 20-tal uttryckt intresse för att byta parkeringsplats, dessa påverkar inte väntetiden för de som väntar på en plats.

Välkommen på fika

Tycker du att det vore det trevligt med en stunds fika med grannar och andra som bor i området? Tisdag 17 mars kl.14.00 bjuder trivselgruppen på fika i föreningslokalen under pizzerian. Det bjuds på te, kaffe och något gott till. Välkommen!

 

Varma hälsningar, 

Styrelsen Brf Bergshamra 

---