Informationsblad november 2021

---

Avgiftshöjning från och med årsskiftet (2022-01-01)

Styrelsen har tagit beslut om att höja bostadsrättsavgiften med 3% från och med årsskiftet. Avgifterna för bränsle och bredband är oförändrade. Det är nu 5 år sedan vi sist höjde avgiften, och beslutet togs för att avgiften ska reflektera inflationen i samhället.   

Tilläggsavtal med städentreprenören för källargångsstädning

Från och med december 2021 kommer källarkorridorer och korridorerna utanför matkällarförråden dammsugas eller sopas 1 ggr/månad.

Första spadtaget för våra Moloker tas i början av december

I början av december kommer Sansac påbörja arbetet med molokerna. Vi kommer gräva 4 moloker, dvs underjordsbehållare för avfall, för att ersätta vad vi har nu. Fördelen med moloker är bland annat stor uppsamlingsvolym på liten yta, mindre risk för lukt och hög fyllnadsgrad. Se längre ner för karta över placering, molokerna är markerade som blåa rutor.

Försök till stöld av koppartak

De senaste veckorna har det skett försök att stjäla koppartaket på pizzeria-huset på Ekorrstigen. Hittills har de blivit stoppade av uppmärksamma medlemmar som hojtat till när de sett vad som pågått, så var gärna vaksamma.

Hobbyrummet

Trivselgruppen har tagit över utlåningen av hobbyrummet. Där har du tillgång till en snickarbänk, el och en liten vask. Verktyg och annat du behöver tar du med själv. Vill du låna hobbyrummet så skicka ett mejl till trivselgrupp1@gmail.com Du får låna nycklar till en pant om 300kr som du får tillbaka när du återlämnar nycklarna. Det kan vara flera som lånar rummet samtidigt. Hobbyrummet ligger i källaren under Lostigen 18. Ingång via en blå källardörr på gaveln.

Lite om Trivselgruppen

Trivselgruppen startade hösten 2017 och driver höst- och vårstädningar, loppisar, plantbytardag, spelkvällar, uthyrning av föreningslokal, odlingslådor, samt administrerar Facebooksidan och lite annat. Trivselgruppen har möten ca 1ggr/månad för att planera aktiviteter och bolla idéer på hur vi kan öka trivseln i området. Vill du vara med, vi vill gärna bli fler! Kontakta oss på trivselgrupp1@gmail.com

Städdagen

Trivselgruppen vill tacka alla som deltog på städdagen! Det var härligt att se alla som jobbade och fixade så fint i vårt område. Och tack också till vår fastighetsskötare Mats som underlättade arbetet genom att köra säckarna med trädgårdsavfall till containern. I år bjöd föreningen på korv med bröd och mäklarfirman Erik Ohlson bjöd på kaffe, delicatoboll och godis samt skänkte arbetshandskar. 

Varma hälsningar, 

Styrelsen Brf Bergshamra 

---